November

 

Frederiksbjerg Skole har vundet en flot 1. plads i forbindelse med årets Projektpris. Prisen blev overrakt til Henning Larsen til Buildings Awards fredag d. 9/11, som har designet skolebygningen sammen med GPP arkitekter.

 

Prisuddelingen og konferencen forinden havde begge FN’s Verdensmål som hovedtema og hyldede danske bygherrer, rådgivere, arkitekter og entreprenører, som har gjort en ekstraordinær indsats for et bedre og grønnere byggeri i Danmark.

 

Projektprisen gives til et projekt, der på en særlig måde står som et forbillede for hele branchen, og hvor både planlægning, proces og færdige resultat er gået op i en højere enhed til gavn for alle involverede parter, brugere og det omkringliggende samfund.

 

Begrundelsen for tildeling af projektprisen til netop Frederiksbjerg Skole lød bl.a. på, at det er en særlig skole, hvor aktivitet, leg og bevægelse indgår som en uundgåelig del af undervisningen, hvilket bidrager til bedre indlæring og bedre faglige resultater. Udearealerne omkring skolen er tegnet og projekteret af Møller & Grønborg og er i dag et centrum for leg og læring – et aktivt og udadvendt område, hvor børn udfordres og aktiveres i deres hverdag og hvor kvarteret inviteres indenfor.

 

Anvendelsen af genbrugssten i byggeriet har desuden sparet en udledning på godt 1,15 mio. kg CO2, som ellers ville have været udledt ved anvendelsen af nye mursten. En udledning svarende til 10.000 flyveture mellem København og New York.

 

Frederiksbjerg skole er resultatet af et samarbejde med Henning Larsen, GPP Architects, Niras og Hoffman Contracting.

 

Bag prisen står Licitationen, Bygherreforeningen og Lean Contruction i samarbejde med Boligfonden Kuben.

 

Læs mere om Buildings Awards og de i alt 11 prismodtagere her:

 

https://www.licitationen.dk/article/view/631445/building_awards_2018_byg_til_fremtiden_ellers_nar_vi_ikke_i_mal

 

https://www.licitationen.dk/article/view/631415/her_er_vinderne_af_building_awards?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily